Kunstnik Liivia Leškini näitusepildid sünnivad kunstigaleriis avatud pop-up ateljees

Pressiteade

30.01.2020

 

Kunstnik Liivia Leškini näitusepildid sünnivad kunstigaleriis avatud pop-up ateljees

Kunstnik Liivia Leškin tõi oma ateljee ajutiselt galeriisse Kunstiruum, millega avaneb kõigil huvilistel erakordne võimalus jälgida kunstniku loomeprotsessi ideest kuni teostuseni välja. Ettevõtmine päädib kunstniku personaalnäitusega.

Kunstiruumi omaniku Irja Tiri sõnul on tegu ainulaadse sündmusega. „Sellist kunstinäitust, kuhu välja pandud tööd oleksid sündinud otse vaatajate silme all, ei ole mulle teada olevalt seni veel teoks tehtud,“ rääkis Irja Tiri. „Meie sooviks on kunst inimestele lähemale tuua ja näidata kogu loomeprotsessi alates teose ideest kuni personaalnäituse avamiseni välja.“  

Erakordne projekt on suureks väljakutseks nii galeriile kui kunstnikule. „Kunstnik peab suutma vaatamata ebatavalisele asukohale häälestuda loomingule, mis ei ole lihtne, kuid annab kindlasti meeldejääva kogemuse – saab inimestega suhelda ja ammutada inspiratsiooni otse ümbritsevast keskkonnast,“ rääkis galerist.

Liivia Leškini loominguline teekond, mille kunstnik on galeriis ette võtnud, otsib vastust küsimusele: mis teeb sind õnnelikuks? „Mind paeluvad küsimused: kas õnnelikkusel on värv, kuidas visualiseerida tunnet, mis teeb sind õnnelikuks täna ja kas ma julgen seda küsida endalt ning kas saan seda küsida teistelt? Vastuste saamiseks otsustasin maalida inimeste keskel ja samal ajal inimestega vestelda,“ selgitas kunstnik kogu ettevõtmise kontseptsiooni. „Teen seda siin, avalikus ruumis, kahe nädala jooksul ning tulemusena täituvad lõuendid, mis täna veel valgena seinal ripuvad.“

Kõigil huvilistel on võimalik loomeprotsessi jälgida ja kunstnikku inspireerida kahe nädala jooksul T1 Mall of Tallinn meelelahutuskeskuses asuvas Kunstiruumis või sotsiaalmeedia vahendusel.

Avalikkuse silme all sündinud looming päädib Liiva Leškini personaalnäitusega “Õnnelikkus”, mis  avatakse kõigile huvilistele samas galeriis 14. veebruaril ning oma lemmikteose soovi korral ka kaasa osta. Ostetud pildid toimetatakse omanikeni peale näituse lõppemist.

 

Näitus jääb avatuks kuni 15. märtsini 2020.